Komisen Yang Keberapa Entah dari Jobdirumah

Saturday, January 18, 2014

Jobdirumah

Assalamualaikum semua. Ini merupakan entri terbaru mengenai komisen Jobdirumah yang baru je aku dapat siang tadi. Agak terkejut jugak bila tengok ada email komisen ni padahal lama dah aku tak buat promosi pasal jobdirumah.


Lagi Hairan Tak Ada Email Pengesahan

Yang ini tak tau la silap aku ke silap pihak jobdirumah sendiri. Secara tiba-tiba je aku dapat email pembayaran. Mungkin rezeki la ni kot sebab aku check kat akaun bank aku ada la duit masuk sikit.

Dah alang-alang aku cakap pasal affiliate program ni, aku ada terbaca yang user akan lebih terpengaruh dengan follow up email ads. Apa tu? Email marketing la apa lagi.

Pada aku email ads ni bagus jugak sebab dia 100% tidak akan kenakan penalti baik dari segi SEO ataupun penyampaian artikel promosi tersebut. Itu bagusnya email marketing, walaupun artikel korang tu copy paste semata-mata!

Tapi jangan la copy paste, lebih elok korang tulis sendiri ayat tu, kan lebih baik dan lebih bagus. Lagi bagus kalau korang bagi sekali backlink kat mana artikel korang copy tu. hehe.

Jangan abaikan jugak yang email ni jugak salah satu sumber trafik kepada blog. Ala macam ala-ala facebook fanpage laa. Bayangkan kalau korang ada beribu likers fanpage, mesti berduyun-duyun orang terjah blog tu kalau ada cerita menarik kan.

Bezanya kat sini cuma kita tak panggil likers, kita panggil subsribers. Okay sekadar bayangan ringkas je pasal email marketing ni. Ada masa nanti aku ulas lebih lanjut lah eh. 

p.s : kalau fanpage kena ada trick nak naikkan likers kan, email marketing pun ada trick dia jugak nak cepat naikkan subscriber. ;)


Share :

25 comments

  1. wahhh rezekiii tuu!! tahniah ! :D

    ReplyDelete
  2. rezeki datang tanpa disangka-sangka..

    ReplyDelete
  3. rezeki jangan tolak.selalu depa bagi tahu pastu hari lain depa baru bank in kot heee..tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah suri. pelik kann. takpe lah. diorang lupa kott.

      Delete
  4. rezeki2..alhamdulillah.

    bab emel marketing..rasanya ramai IM besor2 yg buat duit dgn emel marketing...salah satu lubuk besor tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la sikit2. bab email marketing tu, boleh cuba emailmatik.

      Delete
  5. Ni kiranya diam-diam ubi berisi la ni..haha..tahniah..emm emel ads tak dan nak study lebih...adoiii..terima kasih atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berisi pun tak berisi sangat lah, tengok tuan dia keding je. haha

      Delete
    2. Tuan dia tu memang...bajet diet sepanjang masa...hahaha

      Delete
  6. email marketing bagus, tapi yg berbayar tak pernah cuba

    ReplyDelete
  7. Ingatkan Job di rumah tu hanya suatu khabar angin, rupanya mmg masyuk. Susah tak kerja yang dia bagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan laaa. tak susah mana tapi bayaran ciput jelah. kena kerja yang berat sikit baru untung banyak.

      Delete
  8. JDR aku tak promote dah..pasal ramai sangat plak..hehe..dasat tu sampai taktau yang keberapa..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau yang keberapa sebab aku tak kira. hhaha. sikit je boh.

      Delete
  9. Tu la pasal .. dah macam susah nak keep track la pulak Jobdirumah ni. Tapi masyuk gak kan .... walaupn tak banyak.

    Oh ya, follow-up email tu bagus .. lagi2 kalau ada perisian yang bagus. Bro ada perisian tapi cm malas nak guna .. hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahh. susah nak trace sales tu. bab email tu, kalau dah ada email ads, cadangan saya, bro cuba pop up email subscriber, jana organic trafik dan juga letakkan subscriber form tu pada lokasi terbaik, memudahkan pengunjung daftar ke email bro.

      teknik nak dapatkan subscriber tu, bro cuba bagi 'hadiah' yang 'mahal' kepada bakal pendaftar tu. macam teknik mudah dapatkan kerja dengan jodirumah ke. tapi dengan syarat kena subscribe email tu dulu.

      bila dah daftar, bro set kan first time email tu, suruh mereka download teknik tu seperti mana yang dijanjikan. kemudian email list tu akan jadi money list! setkan follow up email seterusnya dengan email yang kaw-kaw supaya mereka terpukau ini membeli/daftar.

      begitulah sistemnya yang saya tahu, kalau bro dah mahir mengenai teknik nak dapatkan email list ni, abaikan sahaja. :)

      Delete

Korang kalau dah baca pastu tak komen, RUGI! :)
Digalakkan guna Comment As "Name/URL" untuk mendapatkan backlink serta memudahkan kunjungan balas.

 


Email : khairulasrol@gmail.com

Dapatkan Update Terkini PERCUMA!
...............................................
We respect your email privacy

Top Reading Posts

Top Recent Posts